torsdag 14 januari 2010

Snabb i utvecklingen!

Ja, lilla tösen är kanske inte alltid först med allt men när hon väl kommer på en grej så går det banne mig undan. Det är bara någon vecka sen som hon började på att sitta lite mer för sig själv, man fick passa lite och så men början till det i alla fall. Nu sitter hon som om hon aldrig gjort annat, märkte det igår. Hon satt jättelänge på sin filt och lekte med sina leksaker :). En helt ny värld öppnade sig raskt för oss båda! Hon är SÅ nöjd med att kunna sitta och leka, och mamma får göra annat. Bäddar upp med kuddar runt såklart för rätt vad det är så vänder hon sig lite för fort eller blir trött och då håller det inte längre, men det är sällan de behövs ändå faktiskt. Gullunge!

Sötnosen i vardagsrummet nu på förmiddagen

Hux flux blev sötnosen också jätteduktig på att äta här i förra veckan. Hon har ju ätit gröt men ändå med lite lock och pock och krångel emellanåt, men nu så går det undan och oftast utan strul! Freja sitter ju med vid matbordet nu sedan en tid tillbaka och jag antar att iakttagandet av oss har gjort sitt till. Ett mål om dagen är nu utbytt mot gröt. Även annan mat går nu plötsligt rätt bra, för tillfället är det hemgjord puré på potatis, broccoli och gröna ärtor. Hon gillar't! Kokade lite ris åt henne igår också, ska mixa sönder det och prova lite med någon sås, men jag vet inte vad. Tips? Känns som att tomatsås är dumt, de får ju så lätt utslag av det.

Ibland äter vi fortfarande med hela ansiktet...

6 kommentarer:

  1. Ah Freja vad du vaxer fort! Saknar dig Puss & Kram Ryder

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde vanlig vit sås, smälta smör, röra i mjöl och sen späda med mjölk/vatten/buljong och smaksätta med kanske dill eller persilja eller... :) När han blev lite äldre började jag ha i typ tomatpuré och sånt oxå.:)

    SvaraRadera
  3. Åh så söt hon är Freja:o)

    SvaraRadera
  4. Ryder: Vi saknar dig också!! :-) Dejt snart igen va, nu är ni ju snart hemma! Puss&kram!

    SvaraRadera
  5. Fina fina Freja! Åh,vad annorlunda barnmaten är där om man jämför med här. Här äter alla barn bara croissanter och dricker bara Oboy(med extra socker) eller coca-cola.Mmmmm,man blir galen bara man tänker på det,om man inte är barnets tandläkare och tar betalt per besök...

    SvaraRadera
  6. Läskigt att tänka på det sockerberoende man skapar hos barnen också.. :/

    SvaraRadera