onsdag 19 oktober 2011

Apropå det här med Juholt...

Oj oj oj... Vilket mediadrev det har varit... Och vad folk har åsikter, både de till höger & vänster om honom. Konstigt vore väl annars, i och för sig. Dock tycker jag det är något som är snett när politiska motståndare och journalister/debattörer kräver avgång, de som ska ta ställning om hans avgång tycker jag ska vara partimedlemmar om några.

Nåväl, för att ta det från början...: Aftonbladet (som för övrigt alltid kallas för "sossetidning" av alla till höger om mitten, yeah right säger jag bara...) gör det fantastiska scoopet om Juholt & hans "bostadsbidrag". Min första tanke var åh nej, inte han också... Blev inte arg, men besviken. Slarvigt, tänkte jag, men lade ändå inte någon nämnvärd vikt vid det hela. Sedan tog det fart... Mer och mer drevs det upp i media, med påståenden om fusk och uppgifter från "säkra källor".

Aftonbladet pratade om "solklara regler" vilket visade sig vara en ren lögn - texten på Riksdagsförvaltningens hemsida ändrades plötsligt, mitt under pågående drev. Detta hade inte ens kommit fram om inte några engagerade bloggare hade kollat upp saken via en amerikansk sökmotor som regelbundet arkiverar hemsidor så man kan se hur de sett ut tidigare och när ändringar gjorts. I den gamla texten stod helt enkelt ingenting om vad som gäller vid sammanboende...

Aftonbladets Jan Helin hördes prata med en journalistkollega och hålla med denne om att Juholt förhoppningsvis skulle avgå...

Saker som irriterat mig under den här senaste tiden skulle kunna fylla många många rader till med text, men jag nöjer mig där. För tillfället, i alla fall. Jag som socialdemokrat, demokratisk socialist, har i alla fall hela tiden tyckt att Juholt skulle sitta kvar. Den åsikten är än mer stärkt idag. I min värld är han precis vad partiet behöver, jag anser att han styr partiet åt det håll vi ska! Han är en bra debattör vilket han visade inte minst under partiledardebatten som ägde rum bara dagar efter det stooora avslöjandet. Han är folklig, och på något sätt kan jag tycka att det faktum att man felar lite bara gör en lite mer mänsklig. Självklart gäller inte det rakt av, oberoende av vad man gör för fel, men det här som skett nu är inte så stor grej som det blåsts upp till.

Alla får såklart ha sin åsikt om detta, och det här är min. Den är jag säker på och den står jag för. Håkan Juholt ger mig hopp om ett socialdemokratiskt styre igen 2014!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar