tisdag 17 maj 2011

Update!

Ja, dags för en sån nu va?

Idag har jag en ledig dag, skönt nog mitt i allt kaos! På torsdag har vi invigning av "nya" butiken och det är lite lagom kaotiskt nu. Allt fix som ska ordnas till, butiken ska fyllas till max och vi stressar på... Lagom till detta har jag gått och blivit förkyld. Har haft ont i halsen i typ en vecka, hostat några dagar och nu börjar bihålorna producera ordentligt också. Jippie. Freja är snorig hon också, och hostar lite.

Våra goa sommarfår har anlänt nu, tre tackor och fyra lamm. En tacka är fjolåring och har inget lamm, och så är det 1 1/2 dilamm. Ja, ett som är bortskjutet av sin mamma och en som går här med sin gammeltacka till mor och får mjölk men inte riktigt tillräckligt. Gammeltackan har inte varit hos oss förr men eftersom vi skulle ha ett flasklamm kunde vi lika gärna ta oss an det andra också, och så får gammeltackan spendera sin sista sommar här hos oss.

I gethagen går än så länge "bara" fyra getter, inga killingar än. Den ena geten är dessutom sjuk nu, hon är jättehängig och loj och vi vet inte vad det är med henne riktigt. Försöker få i henne sockerlösning så hon förhoppningsvis får lite energi och vill börja äta. Är jättejobbigt när man inte vet vad det är. :/ Hoppas hon piggnar till snart och orkar med att få killing... Om nu inte felet är att killingen dött. :( Vi ska tempa och hålla koll, så det är väl bara att göra det och hålla tummarna. Är sjukt jobbigt när man inte riktigt vet, och vad händer med killingen om det går åt skogen med mamman? :(

Bilden, om än en dålig en, är på flasklammet (eller är hon en hund?), supermysig är hon! :)
Published with Blogger-droid v1.6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar