fredag 4 december 2009

Fredagsmys?

Har gått och funderat ett tag nu. Var kommer egentligen det uttrycket ifrån från början? Eller alltså, det är ju inget konstigt med det men att det blev så vedertaget liksom. Självklart har det ju fått sig ett helt sjukt stort uppsving i och med OLW:s reklamjingel som fastnar värre än ett kletigt tuggummi, men även innan den kom så pratade ju folk om detta nästan heliga Fredagsmys. Kollar man på vad folk inhandlade till sitt stora Fredagsmys så var det tacos, chips och läsk som gällde (jobbar i en matbutik för er som inte vet det). Men hur gick det från detta till att bli såpass stort att OLW:s reklamsnubbar kom på att det här ska vi göra något av? Även om många börjat prata om Fredagmys först efter att denna reklam kom så tror jag minst lika många log igenkännande när de första gången såg reklamfilmen.

Spelar roll, egentligen? Nej, men det är väl inte helt ovanligt att man tillbringar en massa tid man hade kunnat utnyttja bättre till att fundera på helt oväsentliga saker? :D

1 kommentar:

  1. Och jag som jobbar på dagis ser att fredagsmys ofta ersatt lördagsgodis! Herregud. Ändra på sånt som varit som det varit i många långa år?!? Hur tänker folk och fä???? ;-)

    SvaraRadera